055 3605 697 info@woensdregt.net

Annelies Woensdregt

Praktijk voor Natuurgeneeswijzen

Spagyriek
Het woord Spagyriek betekent: scheiden en weer bij elkaar brengen. Spagyrische middelen zijn in principe kruiden. Spagyriek is de brug tussen de klassieke homeopathie en de moderne plantenkunde. En is kenmerkend door de vaak bijzondere toepassingsgebieden.

Door middelen samen te voegen, ontstaat er een synergie van de middelen. De spagyriek werkt, omdat niet alleen met kruidenleer óf de homeopathie óf de zouten en sporenelementen van Schlüsslerzouten gewerkt wordt; zij werkt met alle drie. Bovendien kent het de kracht van etherische oliën én van bloesemremedies in zich.

Therapieën | Spagyriek

Wat is Spagyriek?

De inzet van Spagyriek werkt op het spirituele, geestelijke en het stoffelijke niveau. De moederessences hebben ieder hun unieke werking. Maar de keuze van de middelen, de onderlinge verhouding en de mate van dosering bepaalt, wat er gebeurt. En dit hangt samen met wat er bij de cliënt speelt, want dat is het uitgangspunt. Alle middelen kunnen samen met reguliere en complementaire geneesmiddelen gebruikt worden en / of dienen deze ter ondersteuning.

Oorsprong

KruidenpotjesVan oorsprong is spagyriek ontstaan uit de alchemie. De alchemie, zoals we die op dit moment in West-Europa kennen, is ruim 5 eeuwen oud. Deze levensfilosofie komt vanuit het oude Egypte en is via de Arabieren naar Spanje meegenomen en hebben het zo in West-Europa geïntroduceerd. De alchemist of spagyrist heeft kennis van de processen in de natuur en is in staat deze processen op laboratoriumniveau te herhalen. Hierdoor werkt Spagyriek met deze krachten uit de natuur en kan daardoor de blokkades, tekorten en andere ziekmakende factoren opheffen en het ziekteproces bij mens en dier transformeren.

Het verwerkingprocedé, zoals Phylak Sachsen het toepast, heeft als basis de oude kennis van Paracelcus (1493–1541). Dit is later verder ontwikkeld door de Zwitserse dokter Dr. Zimpel (1801-1879). Daarna verfijnde Dr. Naidu Gopalsamy het en zo ontstonden uiteindelijk de hedendaagse Spagyrische middelen. Dr Naidu Gopalsamy is de oprichter en directeur van de firma Phylak Sachsen GmbH te Duitsland, waar de spagyriek volgens de methode van dokter Zimpel geproduceerd wordt.

Spagyriek is de filosofie én praktijk van transformatieprocessen. Vanuit deze denkwijze worden de essences van de hedendaagse middelen gemaakt. In Duitsland, België, Engeland, Zwitserland en nu ook al dik 10 jaar in Nederland wordt er door artsen en therapeuten met deze spagyrische middelen gewerkt. Binnen de spagyriek van PHYLAK Sachsen ® GmbH wordt eeuwenoude kennis gecombineerd met de hedendaagse moderne techniek. De gebruikte kruiden zijn van streng gecontroleerde biologische teelt. Het gehele assortiment bestaat op dit moment uit 90 essences. Het zal de komende jaren uitgroeien tot een totaal van 108 essences; een getal met betekenis.

Spagyriek en mijn filosofie

Dit alles past precies in mijn eigen levensfilosofie en ik maak dus heel graag gebruik van deze middelen, die zo’n enorme toegevoegde waarde hebben binnen de natuurlijke gezondheidszorg.

Ontwikkeling en distributie

Dr. Gopalsamy ontwikkelt niet alleen de middelen, maar hij geeft ook inhoud aan de seminars die door Spagyriek Apotheek (Phylak Sachsen Nederland) worden verzorgd. De verspreiding van Spagyrische essences wordt in Nederland eveneens verzorgd door Primateria. Bovendien draagt zij zorg voor de verspreiding van kennis over de spagyriek via seminars, lezingen, nieuwsbrieven en literatuur in vakbladen. Spagyriek Apotheek more

 


Essences
Het bijzondere van het assortiment van Phylak Sachsen is niet alleen gelegen in de drietraps-productiemethode (fermentatie, distillatie en verassing of calcinatie). Er wordt namelijk niet met verdunningen gewerkt, terwijl er wel een hoge energetische potentie wordt bereikt. Dit komt door het zogenaamde dynamiseren, waarbij ook rekening wordt gehouden met kosmische- en tijdsinvloeden.


PHYLAK Sachsen
Productie volgens de methode Dr. Zimpel en vallend onder de condities van het Duitse Homeopathisch Arzenei Buch (HAB).