055 3605 697 info@woensdregt.net

Annelies Woensdregt

Praktijk voor natuurgeneeswijzen

Wat kan ik voor u betekenen?

Door te kijken naar het functioneren van de mens als geheel, kan balans gevonden worden en zodoende lichamelijke en geestelijke gezondheid worden verkregen.

Bewustwording speelt hierbij een grote rol. Het is niet altijd nodig om met bepaalde klachten “te leren leven”.

Mijn specialiteit is: stress- en trauma behandeling, waaronder ook angsten en grote verwarring. Iets wat in deze tijd volop speelt. Meestal d.m.v. intuïtief werken en energetische healing.  

Therapieën | Algemeen

Fysiek

Veel mensen komen met hun fysieke klachten niet verder in de reguliere gezondheidszorg. Ze zijn dan uitbehandeld. In de natuurgerichte gezondheidszorg is het echter in veel gevallen wel mogelijk om klachten zodanig te behandelen, dat er in ieder geval verlichting te realiseren valt. Via verschillende elkaar ondersteunende methodes is tot een goed eindresultaat te komen. Ook voedings- en leefstijladviezen behoren hiertoe. En Meten is Weten: via een gezondheidstest en een conditietest is snel na te gaan waar knelpunten kunnen zitten.

Geestelijk

Veelal beginnen de problemen op het geestelijke vlak, waarna op de lange duur de lichamelijke problemen ontstaan. Evenzo kan acute stress voor fysieke problemen zorgen. Maar ook omgekeerd kan door lichamelijke klachten geestelijke nood ontstaan. Daarom wordt naast de lichamelijke klachten ook altijd naar de geestelijke achtergronden gekeken en hier rust gebracht. Hierbij gebruik ik o.a. Numerologie en sinds kort ook Jongeren numerologie, ontwikkeld door Theo Jeukens, die gebruik maakt van dieren en kleuren, naast de cijfers.

Bewustzijn

Dit is het derde vlak van onze menselijke drie-eenheid. Dit heeft te maken met: “Het inzicht krijgen in” en “het bewust worden van”, waarom de dingen gebeuren, zoals ze gebeuren. Je leert hierdoor dat je geen slachtoffer hoeft te zijn, maar dat  je je leven weer in eigen hand kunt nemen.

Mijn behandelingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, ook voor babies en kleine kinderen.

Verder geef ik workshops over bloesemremedies. Deze kunnen ons veel over onszelf leren, ze openen als het ware deuren. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen, meer innerlijke rust en kom je zelfbewuster in het leven te staan. Ze vullen aan, waar je een tekort aan hebt. Want net als de bloemen, houden ook de remedies van mensen. Maar eveneens van dieren. Ze zijn breed inzetbaar. Overigens ben ik ook voor dieren (honden, katten, paarden) te consulteren. Ik ben geen dierenarts, maar heb wel ervaring met gedragsproblemen van dieren. En bepaalde lichamelijke klachten van dieren kunnen uitstekend ondersteund worden met kruiden.

Als lid van de VNT (Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) worden mijn consulten door veel zorgverzekeraars vergoed. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar, maar via de link naar beide verenigingen kunt u nagaan, wat dit voor uzelf inhoudt.