055 3605 697 info@woensdregt.net

Bloesemremedies

Levensenergie
Bloesemremedies

Link naar de bloesemremedies database more

Bloesemremedies

Door bloesemremedies te gaan gebruiken, vul je eigenlijk je eigen tekorten aan met de kwaliteiten van de gekozen bloemen/bloesemremedies. Van baby tot mensen met hoge ouderdom, ze zijn door iedereen te gebruiken en werken fantastich goed.

Rita Bergsma

Via deze link ontstaat verbinding met de bloesemremediedatabase van de website van Rita Bergsma, een dierbare vriendin en collega van mij. Hierop zijn de voornaamste bloesemremedies terug te vinden, waar ik mee werk. Veel leesplezier.

Bloesemremedies

Wat zijn bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten, die de hoogste energie dragen van bloemen. En bloemen zijn de uitdrukking van de levensenergie van een boom, plant of struik. Zonder die levenskracht zouden ze immers niet tot bloei komen. Remedies worden niet van het fysieke deel van de bloem gemaakt, zoals gebruikelijk is bij het maken van kruiden-preparaten, maar enkel uit de subtiele energie, die je kunt vergelijken met een soort elektro-magnetisme. Je kunt deze energie, met enige oefening, wel waarnemen. Dit doe je vanuit je gevoel. Als je een mooie bloementuin inkomt, wordt je niet alleen geraakt door de mooie kleur of geur van de bloemen, het is ook die subtiele energie, die er hangt en die je raakt. Want alles op deze aarde heeft een eigen trilling. Het is mogelijk dit waar te nemen met je handen. Sommige mensen kunnen deze energie zien, in de vorm van een aura.

Bloesemremedies
Bloesemremedies

Hoe worden de remedies gemaakt

Door deze trilling op een zeer specifieke manier op te vangen in water en daarna te conserveren, ontstaat de bloesemremedie.

Voor en tijdens dit maakproces wordt contact gelegd met de levensenergie van de plant en met de omgeving, waarin hij staat.

Dit is een zeer intensief gebeuren. Een bloesemremedie ontstaat niet zomaar tussen neus en lippen door. Het kan soms jaren duren voordat een plant (en dus zijn bloei) klaar is om er een remedie van te maken.

Water is in staat heel veel informatie op te slaan, dus ook de subtiele informatie van planten. Iedere remedie heeft haar eigen specifieke kwaliteiten en daarmee haar eigen werking. Want planten en bloemen hebben, net zoals ieder mens en ieder dier, hun eigen kwaliteiten.

Bloesemremedies
Bloesemremedies

Waarvoor kunnen ze worden ingezet

Bloesemremedies werken direct op psychische problemen in en via die weg ook op lichamelijke klachten. Bij babies tot mensen met hoge ouderdom. Voor iedereen dus.

Door bloesemremedies te gaan gebruiken, vul je eigenlijk je eigen tekorten aan met de kwaliteiten van de gekozen bloemen / bloesemremedies.

Ze helpen je daarbij je lessen te leren, waardoor je verandering kunt gaan brengen en inzicht kunt krijgen in de kwaliteiten, die in jezelf zitten. Ze nemen je als het ware bij de hand en helpen je daar bewust van te worden.

Je krijgt hierdoor ook meer inzicht in de dingen,  die je dwars zitten, zodat je ze beter gaat begrijpen. En door begrip is vaak al het grootste deel van het probleem opgelost.

Eigenlijk openen ze als het ware deuren voor je.

Bloesemremedies
Bloesemremedies

Gebruik

Bloesemremedies kunnen zeer specifiek worden ingezet, doordat de therapeut de dosering instelt op de behoefte van de cliënt. Dit is een soort van fijn-afstelling, want niet ieder mens is hetzelfde. Ieder heeft zo zijn eigen rugzakje met problemen, die op een geheel eigen wijze zijn ontstaan. Door deze nuancering kan precies dat naar boven worden gehaald, wat voor die persoon belangrijk is.

Innemen kan druppelsgewijze nodig zijn, een aantal keren per dag. Soms wordt innemen in een glas water geadviseerd. Er zijn daarnaast nog verschillende mogelijkheden. De therapeut kan helpen bepalen, wat voor iemand de beste methode is.

Aangezien alleen de energie van de plant in de remedie is opgenomen, kunnen bloesemremedies ook worden ingenomen, als er al andere medicijnen gebruikt worden.

Bloesemremedies