055 3605 697 info@woensdregt.net

Biologika

De logische verklaringen van ziekte

Wat houdt dit in de praktijk in

Voor mij als therapeut betekent werken met de Nieuwe Medicina, dat ik veel directer, concreter en dieper op een ziekteproces kan inzoomen en zo veel adequater kan behandelen of ondersteunen in het proces. Voor mijn cliënten betekent het dat ze heel snel ervaren, dat er veranderingen optreden, niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch / emotioneel.

Ik hoor vaak: “Dat is precies de spijker op z’n kop.” “Bingo, dat is het, nu begrijp ik het!” Of alleen een zucht van verlichting.

Trainingen

De trainingen worden in Nederland gegeven door Enikö Papp (Hongaarse), ze beheerst het Nederlands erg goed. Enikö studeerde gezondheids-managment in Groningen. Zij is bovendien ervaringsdeskundige t.a.v. Bio-logika en volgt haar trainingen en bijscholingen bij Roberto Barnai in Hongarije. Enikö richtte Biologika Nederland op.

Biologika | Nederland

Zienswijze

Vooropgesteld: Biologika is de stichting, die bekendheid geeft aan de Nieuwe Medicina. De Nieuwe Medicina is voortgekomen uit de Neue Germanische Medizina van dokter Geerd Ryke Hamer. Het is geen geneeswijze of therapie, maar een zienswijze.

Biologika, de nieuwe Medicina

Wat is Biologika, de Nieuwe Medicina en wat kunnen we ermee? Biologisch betekent: met betrekking tot levende wezens.
Als je dat woord uit elkaar trekt, dan kom je tot het volgende: Bio (uit het Grieks vertaald) betekent: leven. Logika betekent: de juiste wijze van redeneren; het vanzelfsprekende gevolg van iets anders; de juiste opeenvolging van oorzaak en gevolg.

Bio-logika

De bio-logika is oorspronkelijk ontdekt door dr. Hamer uit Duitsland in de jaren ‘80. Daarna is het verder ontwikkeld (en dat gebeurt nog steeds) door Roberto Barnai uit Hongarije. Hij schreef o.a. de Organ Atlas. Op de website van Biologika Nederland kun je meer lezen over deze twee bijzondere mensen.

Biologika, de Nieuwe Medicina is een zienswijze. Het is zeer zeker geen geneeswijze of behandelingsmethode. Ook niet de vervanging daarvan. Wat het wel is: het is 180 graden omdenken. Deze zienswijze maakt dat we anders tegen ziekte kunnen gaan aankijken en daardoor meer rust in onszelf kunnen gaan vinden. Angsten ebben weg en maken plaats voor overzicht en inzicht in onze levensprocessen.

5 biologische natuurwetten

Het gaat over de ontdekking van de 5 biologische natuurwetten. Zoals het werkelijk in de natuur is bedoeld. Het gaat primair om overleving: individueel en als soort. Deze 5 natuurwetten zijn vanuit Moeder Natuur ontstaan, ze zijn zeker niet door de mens bedacht. Daarmee gelden ze voor ieder, die op Aarde leeft, zowel mens, dier als plant.
En aangezien het om wetmatigheden gaat, hoef je er niet in te geloven, alleen maar te kijken, wat het inhoudt, dan zie je de logika. Het werkt nl bij iedereen op dezelfde manier, ook zonder dat jij je ervan bewust bent. Het is ook te allen tijde te checken bij anderen, of bij dieren.

Betere en bewustere beslissingen

We leren begrijpen wat er in ons lichaam gebeurt na een ernstig emotioneel conflict, dat insloeg als een bom (deze “inslag” moet wel voldoen aan 5 voorwaarden, anders start er geen ziekteproces op) en wat er vervolgens gebeurt in ons lichaam, als het conflict wordt opgelost. Door de fysiologische processen beter te gaan begrijpen, kunnen we ook beter en bewuster beslissingen nemen ten aanzien van ons gezond worden, zowel lichamelijk als geestelijk, maar ook op zielsniveau.

Zelfgenezend vermogen

Dit is een enorme verrijking. Een verademing. Angst verdwijnt. En dat komt het zelfgenezend vermogen van je lichaam ten goede. Wél in samenspraak met je arts of therapeut, dat voorop gesteld! Veel processen zijn namelijk veel te zwaar om alleen aan te gaan.

Onderzoek het zelf!

Ik nodig iedereen van harte uit om de website van Biologika Nederland te bezoeken en het zelf te gaan onderzoeken. Er staan ter verduidelijking o.a. veel videoclipjes op. Bovendien worden er regelmatig trainingen gegeven, die steeds een update krijgen als er weer een nieuw inzicht bij is gekomen.